...

Het verhaal van Laura De Alchemist.

Het verhaal van Laura De Alchemist.

Het verhaal van Laura De Alchemist.

DA Gold black bg

Laura Pals.

Lauradealchemist.nl

Deel dit bericht op:

januari 17, 2024.

Het bestuderen van ‘je Zelf’

Mijn naam is Laura Pals, het gezicht achter ‘De Alchemist’. Geboren in het mooie Drenthe in het jaar 1993. School en sport waren de belangrijkste thema’s tijdens mijn jeugd en netjes in de maat lopen was vanzelfsprekend. Tijdens mijn tienerjaren nam de hippische sport veel tijd in beslag en intussen werd ik klaargestoomd via de academische route voor het werkende leven. Dit klinkt als een potentieel vloeiend levensverhaal, maar ik liep tegen struikelblokken aan.

Terugkijkend op het allereerste deel van de reis van persoonlijke groei, had ik al gauw het besef van onwetendheid over wat ‘het leven’ betekende in de breedste zin van het woord. Omdat ik altijd sportief actief ben geweest, de nodige blessures had meegemaakt en van jongs af aan met gezondheidsklachten heb gekampt, bleek ‘Gezondheid’ het belangrijkste thema om mee te beginnen. Dit stond persoonlijk het dichtste bij mij en vanwege mijn eigen klachten kon ik er een prachtige ‘zelfstudie’ van maken!

Van fysiek, naar mentaal, tot holistisch

Studeren opende nieuwe deuren op het gebied van beschikbare informatie. PubMed was mijn nieuwe vriend geworden, en met deze bron tot mijn beschikking begon ik de voedingskant van gezondheid te ontrafelen. Dit was ook nodig, want ik voelde me in mijn eerste studiejaar niet fit. Ik was moe, lusteloos, oude blessures hielden me tegen te sporten, had gebrek aan focus en ik begon aan te komen. Met de nieuwe inzichten die ik had opgedaan, gooide ik het roer drastisch om. Ik stopte met vlees eten, koolhydraten waren gevaarlijk en ik ging met mijn zuurverdiende studentencenten naar de Ekoplaza voor mijn boodschappen. Dat vlees eten en koolhydraten denk ik nu dan weer heel anders over dan toen, maar, met succes! Want ik voelde me na een half jaar top en had bakken met energie voor nieuwe uitdagingen. Zodoende koos ik voor de minor Sport, Bewegen en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en raakte ik verder geïnspireerd door vakken als (Toegepaste) Inspanningsfysiologie, Sensomotorische Coördinatie en (Sport)Psychologie.

De studietijd stond dus in het teken van studie over het fysieke lichaam en hoe het thema ‘Gezondheid en Bewegen’ zich daartoe verhoudt. Eenmaal afgestudeerd duurde het niet lang voordat een ander aspect van gezondheid om de hoek kwam kijken, lees: mentale gezondheid. De welbekende burn-out deed zich na een jaar in loondienst voor en in plaats van oplossen, nam mijn verstand het over door op de loop te gaan. Dag podotherapie en hallo paardensport. Daar komt het gezegde om de hoek: ‘Je kunt je omgeving wel veranderen, maar als jij niet verandert, wordt de nieuwe omgeving al gauw zoals de vorige, aangezien jij de patronen met je meebrengt die je in eerste instantie in de problemen brachten.’

De vragen die antwoord verdienen: ‘Waarom deed ik wat ik deed? Waarom denk ik de dingen die ik denk? Waar komt dit vandaan? Waarom kwamen bepaalde (soms herhaaldelijk) lessen op mijn pad? Wat zijn mijn overtuigingen, en waar komen deze vandaan? Hoe ben ik gevormd als kind/tiener? Leef ik eigenlijk wel mijn eigen leven? Zijn de dingen die mij ooit geleerd zijn wel waar? Is iets dat vanzelfsprekend is eigenlijk wel echt zo vanzelfsprekend?’ Ga zo maar door. Herkenbaar misschien?

Ik ging leren over mentale en emotionele gezondheid en al gauw zag ik parallellen tussen het mentaal-emotionele en het fysieke. Bleek nou dat (chronische) fysieke klachten een oorsprong konden hebben in dit mentaal-emotionele construct. Dit was mij niet eerder verteld, maar ik kon de inzichten heel makkelijk op mezelf toepassen, aangezien ik er een wandelend praktijkvoorbeeld van was! Maar hoe zat het dan precies, dat dit met elkaar verbonden was? Ik moest en zou het begrijpen.

De uitgangspunten waarmee ik werk;

‘Het lichaam perfect is zoals het is’
‘Het lichaam is in staat zichzelf te herstellen’
‘Het lichaam beschikt al over alle antwoorden’

Vanaf dat moment kwam er weer een laagje bij ter bestudering, namelijk het holistische. Alles is met alles verbonden via een universele energie. Kwantumfysica, om het wat minder ‘zweverig’ te laten klinken. De principes van kwantumfysica werken onder andere door in ons fysieke lichaam, via het fasciaal weefsel bijvoorbeeld, waar momenteel veel onderzoek naar wordt gedaan. Daarnaast is Biofield Science and Healing, sinds 1992 geaccepteerd als een Medical Subject Heading (MeSH-term) bij de National Library of Medicine in de Verenigde Staten. Ook in oude geschriften over alchemie vond ik inzichten die vandaag de dag toegepast kunnen worden. Zo wordt daar gesproken over de menselijke microkosmos als reflectie van de macrokosmos, een prachtige uitspraak vind ik! Ofwel bestudeer en ontwikkel je ‘Zelf’ en dan ontrafelen de mysteries van het leven zich voor je neus.

En nu terug naar de praktijk

Oké denk je nu, maar wat betekent dat hele verhaal nou eigenlijk voor jou als behandelaar en voor mijn klachten?

Mijn verhaal van hierboven heeft ertoe geleid dat ik ben genezen van astma, chronische hoofdpijn, gewrichts- en spierproblemen, huidproblemen, darmproblemen en mentale klachten. Dit heeft alleen maar kunnen gebeuren door lichaam, ziel en geest met elkaar te integreren en op ieder vlak het benodigde ‘werk’ te doen.

Ik geloof hierin omdat ik het pad zelf heb bewandeld en blijf bewandelen door te blijven leren, bereid ben om overtuigingen los te laten en iedere keer een stukje van mijn oude ‘Zelf’ los te laten. Dit is een continu proces en het werk is nooit klaar. Wat het je oplevert is verlichting en die verlichting gun ik anderen ook. Via mijn rol als behandelaar kan ik je hierin begeleiden.

Als Functioneel Podotherapeut kijk ik naar jou als één geheel door jouw houding en looppatroon te analyseren. Aangezien dit het resultaat is van de stand van jouw evolutie, valt hier veel meer informatie uit te halen dan alleen de biomechanica. De hele totstandkoming van jouw biomechanisch patroon kan veel breder bekeken worden dan op dit moment als gangbaar wordt gezien. En toch, zodra ik mensen de verbindingen begin uit te leggen, is eenieders reactie ‘Ach ja, wat logisch eigenlijk hè..’. Alsof men diep van binnen de antwoorden al wist.

Ik help je niet alleen van je beweeg-pijn af, maar vergroot ook je bewustzijn over hoe je tot dat punt gekomen bent. Als je dit namelijk eenmaal weet, kun je voorkomen dat je weer gaat doen wat je altijd deed, waardoor je de kans en de keus krijgt om te voorkomen te krijgen wat je altijd kreeg!

Deel dit bericht op:

januari 17, 2024.

Reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.